Categorieën

Onderwerpen A-Z

Ontdek Hutten >
Bob Hutten

De kersverse…

Door Redactie op 23 november 2015

Op de vraag waarom ik nu ook nog eens voorzitter mocht worden van de Stichting aan' t Werk toch maar even een reactie. Makkelijk zou zijn om te zeggen dat ik vereerd ben met de vraag, omdat het me mateloos boeit en dat ik denk dat ik kan toevoegen. Het heeft voor mij echter een diepere betekenis.

IMG_7135kopie.jpg

Het feit dat we zijn gaan geloven dat bedrijven deze mensen niet op hoefden te nemen, dat processen en procedures vertraging zouden oplopen en dat daardoor de winstgevendheid verloren zou gaan, is een asociale gedachte. Immers door geen plek in onze bedrijven te bieden, ontneem je een belangrijk bestaansrecht, namelijk dat jij met jouw talenten bij kunt dragen, dat je kunt voelen dat je er toe doet, van nut bent enzovoorts. De huidige tijd gaat over geloofwaardigheid en bezieling. Over houding nemen, over je ware identiteit laten zien. Het openbaren van de ziel. Bezielde concepten bestaan uit luisteren, inspireren, delen, geven en helpen. Airb&b, Tesla, Facebook, Google, Zappos allemaal groot geworden omdat ze houding gekozen hebben. Binnen Hutten werken zeventig mensen met een achterstand, maar wat is nu die achterstand?

Valuemonics
Moeten we niet denken vanuit competenties, wat kan iemand wel? Waarom zoveel vooroordelen? Waarom is een product alleen maar goed als het perfect is? Heeft een bezield product of een bezielde dienst niet veel meer waarde? Een tijdje terug maakte ik kennis met Jos Verhoeven van de Start Foundation. Deze organisatie helpt bedrijven die initiatieven ontplooien om business te doen met mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Wat een klik. Jos heeft een begrip gelanceerd: valuemonics. Een samentrekking tussen waarde en economie. Wat is de relevatie van een bedrijf, hoe druk je een bedrijf uit in wat voor maatschappelijke waarde het toevoegt?

Maatschappelijke meerwaarde
Economische aspecten zoals continuïteit en rentabiliteit van de onderneming spelen een hoofdrol. Maar ook dat je belasting betaalt in het land waar je gevestigd bent. Sociale aspecten, zoals banen en opleidingskansen voor kwetsbare mensen, diversiteit in personeelsbestand maar ook het bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken. Vanuit ecologisch oogpunt hebben we het dan over het beteugelen van negatieve milieu-effecten en klimaatneutraal opereren. En je winst zou je verstandig moeten bestemmen, rekening houdend met de verhouding aandeelhouder- bedrijfsinvesteringen, verhouding beloning top-laagstverdienende en de laagst vrijwillige bijdrage aan maatschappelijke problemen. Als laatste de stakeholdersbetrokkenheid owel de positieve beïnvloeding van leveranciers, klanten, medewerkers, opdrachtgevers, onderaannemers, buurt, aandeelhouders, zeg maar het waardennetwerk van de onderneming.

Er is dus over nagedacht, klopt. Of het gaat lukken, mijn voorzitterschap? Ik ga mijn uiterste best doen!

Geluk,

Bob